Kemi

Opgave 27.5 Opløselighed

08. januar 2017 af Eliasz - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave som er vedhæftet?? Jeg bliver lidt forvirret når der ikke er blevet givet en Ksp værdi..

Vedhæftet fil: IMG_3165.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:1731838.jpg

Svar #2
08. januar 2017 af Eliasz

Nogen der har en ide??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2017 af Soeffi

#2 Du skal bruge M(H), M(O) og M(A) til at omregne fra mg/L til mol/L 

Svar #4
08. januar 2017 af Eliasz

Nu har jeg gjort det, men jeg får det til 1.78*10^-5. Jeg ved at svaret skal være 2.28*10^-14 :((


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2017 af Soeffi

#4 Det, jeg gav, var ikke hele forklaringen.

Opløselighedsproduktet er [A]·[OH-]2; du fandt koncentrationen af opløst stof, som er første trin. Hvis du sætter [A] = 1,78·10-5 M og [OH-] = 2·[A] får du: opløselighedsprodukt = 1,78·10-5·(2·1,78·10-5)2 M3 = 2,26·10−14 M3.


Svar #6
08. januar 2017 af Eliasz

Hvorfor skal jeg sætte [OH-] = 2?


Svar #7
08. januar 2017 af Eliasz

Det må vel være fordi, at der er det dobbelte af [A]?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2017 af Soeffi

#7 Det må vel være fordi, at der er det dobbelte af [A]?

Ja.


Skriv et svar til: Opgave 27.5 Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.