Kemi

Saltsyre reaktion haster!

08. januar 2017 af Theguyfromskive - Niveau: 10. klasse
H2 + CL2 = 2HCL

Hvor meget HCL kan der dannes hvis en blanding af 10,00 gram dihydrogen(H2) og 10,00 gram dichlor(CL2) bringes til at reagere

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af mathon

10 g Cl2:
                    n(Cl_2)=\frac{10\; g}{70{,}906\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}141\; mol       hvor Cl2 er den begrænsende faktor.

                                            H_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; Cl_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 2\, HCl\, _{\textit{(g)}}
ækvivalente mængder:                         1 mol           72,930 g
                                                             0,141 mol          x

       forholdsregning:
                                           \frac{x}{72{,}930\; g}=\frac{0{,}141}{1}

                                           x=m(Cl_2)=0{,}141\cdot \left (72{,}930\; g \right )


Skriv et svar til: Saltsyre reaktion haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.