Fysik

HJÆLP TIL FYSIK

08. januar 2017 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi forestiller os, at der sendes en lasersråle vinkelret ind mod et gitter. Laserlysets bølgelængde er lambda=632,8 nm. Gitteret har 600 ridser pr. mm

1) beregn gitterkonstanten,d

er det bare at sige 1/værdien for lambda?

2) Bestem antallrt af ordener i afbøjningsmønsteret bag gitteret

3)beregn afbøjningsvinklerne svarende til de forskellige ordener


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2017 af peter lind

1) Ja

2) Der gælder at d*sin(θn) = n*λ <=> n = d*sin(θn)/λ = n  sinusfunktionen kan højst blive 1 og højre side skal være heltallig. Det fastsætter den øvre grænse


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2017 af Eksperimentalfysikeren

#0 Nej. Det er 1 divideret med antallet af linier pr mm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2017 af mathon

                       \theta _n=\sin^{-1}\left (n\cdot \frac{ \lambda }{d} \right )


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.