Fysik

Hjælp

09. januar 2017 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Jeg har svært ved de sidste 4 opgaver, opgaven lyder som følgende: 

En Mercedes 250 kørte Hamburg til Hannover på en time. Den kørte med en konstant fart og mototren ydede hele tiden 100 HK.

a. Omregn motorens effekt til watt

b. hvor meget nyttig ener leverede motoren for at holde bilen i gang i en time?

Bilen brugte 20 L benzin med densiteten 0,72 g/cm^3 

c. Hvor meget kemisk energi blev omsat?

d. Hvad var motorens nyttevirkning?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2017 af peter lind

a) slå omregninsfaktoren op i en tabel

b) energi = effekt*tid

c) Brændværdi mangler

Resultatet fra d divideret med c


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2017 af mathon

a.
           1 HK = 745,7 W

           1=745{,}7\; \tfrac{W}{HK}

           100\; HK=(100\; HK)\cdot 1=(100\; HK)\cdot\left (0{,}7457\; \tfrac{kW}{HK} \right )=745{,}7\; kW

           


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2017 af mathon

b.
           E_{nytte}=P\cdot t


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2017 af mathon

c)
        Lad "benzinen" være octan (C8H18).


Svar #5
09. januar 2017 af anonym005

Tak, men synes det er lidt uklart hvad der menes med at jeg skal finde brændeværdien?


Svar #6
09. januar 2017 af anonym005

lige meget har løst det tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.