Matematik

Trekant

11. januar 2017 af VanessaAndersen - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med opgave a)?

har tænkt at bruge appelsinformlen, men ved ikke hvordan jeg skal sætte tal ind. 

Vedhæftet fil: 9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2017 af peter lind

Jeg kender ikke appelsinformlen.

I a) skal du bruge formlen for arealet af en trekant A = ½b*c*sin(A)

I b) skal du bruge cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2017 af mathon

                 \tfrac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)=T

a)

                 b=\frac{2T}{c\cdot \sin{A}}=\frac{2\cdot 15}{7\cdot \sin(35^\circ)}


Svar #3
11. januar 2017 af VanessaAndersen

tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2017 af mathon

b)
           a=\sqrt{b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)}

           C=\cos^{-1}\left (\frac{a^2+b^2-c^2} {2ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2017 af mathon

appelsinformlen
er:
                              T=\tfrac{1}{2}ab\sin(C)=\tfrac{1}{2}(a'bel\, 'sin)(C)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.