Matematik

Bevis for differentation af potensfunktioner

11. januar 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet billede 

Håber der er en der kan forklare hvordan dette bevis skal forstås. Det drejer sig og differentation af potensfunktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2017 af mathon

Du skal kende
definitionen:
                              a^x=e^{x\ln(a)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2017 af mathon

dernæst 
har man:
                                           \left (e^{\ln(a)x} \right ){}'=e^{\ln(a)x}\cdot \left ( \ln(a)\cdot x \right ){}'=e^{\ln(a)x}\cdot\ln(a)
som ifølge ovenstående
definition giver:
                                           \left (a^x \right ){\, }'=a^x\cdot\ln(a)


Skriv et svar til: Bevis for differentation af potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.