Matematik

find x-værdi i logaritme

11. januar 2017 af Matsøgerhjælp - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde x-værdien for logaritmen log(1/100^x)=-4

Jeg kan hurtigt se at svaret skal være to, men jeg er helt uviden om hvordan jeg ville kunen skrive det op med mellemregnigner og hvordan den rent matemtisk løses. Hvordan finder man reelt set x i sådan et stykke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2017 af PeterValberg

benyt, at 10log(x) = x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2017 af mathon

                      \log\left ( \frac{1}{\left (10^{2x} \right )} \right )=-4

                      \log\left (10^{2x} \right)^{-1} ) \right )=-4

                      -\log\left ( 10^{2x} \right )=-4

                      \log\left ( 10^{2x} \right )=4

                      2x=4

                      x=2

                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2017 af OliverHviid

log(1/100^x)=-4 ⇔

1/100^x=-4/log ⇔

x*log(1/100)=log(-4/log) ⇔

x*log(1/100)=-4 ⇔

x=-4/log(1/100) ⇔

x=-4/-2 ⇔

x=2


Skriv et svar til: find x-værdi i logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.