Matematik

HJÆÆLP :(

12. januar 2017 af aliaaali (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan simpelthen ikke lave b og c, er der nogen der kan hjælpe? 

For årene 2006 og 2012 har man opgjort procentdelen af 35-årige, der har gennemført en videregående uddannelse. Opgørelsen ses i nedenstående tabel.

År    2006    2012 Preocentdel    36,5    43,2  

Det antages at udviklingen kan beskrives med en lineær model. Hvor x er antal år efter 2006 og y angiver procentdelen af de 35-årige der har gennemført en videregående uddannelse.   

a) Bestem a og b i modellen f(x)=a·x+b      

b)Benyt modellen til at bestemme procentdelen i år 2015  

c)    I hvilket år overstiger procentdelen 50%


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2017 af OliverHviid

Du har ikke indsat nogen opgaver, så det bliver nok svært at hjælpe dig.


Svar #2
12. januar 2017 af aliaaali (Slettet)

Det har jeg  nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2017 af OliverHviid

a) Bestem a vha. formlen: a=y2-y1/x2-x1 og bestem b vha. formlen b=y1-ax1 eller b=y2-ax2

b) sæt x=9 og udregn y

c) sæt y=50 og udregn x


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2017 af mathon

a)
          \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}      for tre punkter hvoraf ét (x,y) er variabelt og to (x_1,y_1) og (x_2,y_2) er faste.

          \frac{y-36{,}5}{x-0}=\frac{43{,}2-36{,}5}{6-0}

          \frac{y-36{,}5}{x-0}=\frac{43{,}2-36{,}5}{6-0}=1{,}11667

          y-36{,}5=1{,}11667\cdot x

          y=1{,}11667\cdot x+36{,}5


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. januar 2017 af mathon

c)
        50\leq 1{,}11667\cdot x+36{,}5

        50-36{,}5\leq 1{,}11667\cdot x

        \frac{50-36{,}5}{1{,}11667}\leq x


Svar #6
12. januar 2017 af aliaaali (Slettet)

Mange tak for hjælpen Oliver :) 


Svar #7
12. januar 2017 af aliaaali (Slettet)

Og tak til dig Mothon :) 


Skriv et svar til: HJÆÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.