Kemi

Idealgasloven beregning

12. januar 2017 af Theguyfromskive - Niveau: 10. klasse
Der dannes 0,175gram af en væske bringes på gasform ved opvarmning og gassens volumen måles til 0,0563Liter ved 120C•
Og 1,013bar beregn stofmængden af idealgasloven og beregn dernæst stoffets molare masse
Tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2017 af mathon

                                  n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(1{,}013\; bar)\cdot (0{,}0563\; L)}{\left (0{,}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+120)\; K \right )}=0{,}001745\; mol

Molare masse:

                                  M=\frac{0{,}175\; g}{0{,}001745\; mol}=100\; \tfrac{g}{mol}                  


Skriv et svar til: Idealgasloven beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.