Matematik

hjælp til af formuler en opgave

12. januar 2017 af nissen9621 - Niveau: 8. klasse

hejsa alle sammen jeg har brug for hjælp

hvordan vil i forklarer den opgave hvis

 når opgave skal sættes ind i en aflevering

theo havde 500 kr. i banken i sidste uge og har 625 kr. i banken i denne uge. Han vil gerne finde ud af, hvor mange procent hans formue er steget. han har fundet frem til 25% ud fra en følgende udregning

500 * (1+P%)  = 625

1 + P% =625/500

P% = 625/500 - 1 = 1,25 - 1 = 0,25. og 0,25 er jo 25%


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af mathon

       500\cdot (1+r)=625

       500\cdot (1+p\cdot 10^{-2})=625

       1+p\cdot 10^{-2}=\frac{625}{500}=1{,}25

       p\cdot 10^{-2}=0{,}25

       p=25

       


Skriv et svar til: hjælp til af formuler en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.