Kemi

Overskud og idealgasloven opgave

12. januar 2017 af Theguyfromskive - Niveau: C-niveau
Der dannes hydrogen når et stykke magnesium anbringes i saltsyre
Mg(S) + 2HCL(aq) ---> mgcl2(aq) + H2(g)

Der anvendes 3,20gram magnesium og overskud af saltsyre
Hvor stor en stofmængde hydrogen dannes der. hvad er hydrogenets volumen ved 20celsius og 1,013bar
Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2017 af mathon

                                           Mg\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; MgCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2\, _{\textit{(g)}}
ækvivalente mængder:     1 mol                                                                      1 mol
                                          24,305 g                                                                1 mol
                                          3,20 g                                                                       x                                                                

forholdsregning:
                                          \frac{x}{1\; mol}=\frac{3{,}20}{24{,}305}

                                          x=\frac{3{,}20}{24{,}305}\cdot (1\; mol)=1{,}13166\; mol
som fylder:
                                          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(1{,}13166\; mol)\cdot \left ( 0{,}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+20)\; K \right )}{1{,}013\; bar}=27{,}23\; L

                                          


Skriv et svar til: Overskud og idealgasloven opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.