Fysik

Acceleration

14. januar 2017 af Maiskolben (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, håber på hjlæp til denne her :) 

En bil er 20 m fra et lyskryds og har en hastighed på 70km/h, da den begynder at bremse.
Den når kun lige netop at bremse op for rødt lys.

a) bestem acceleration
b) hvor lang tid tager opbremsningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2017 af peter lind

a) brug ½v2 = a*s

b) s=½a*t2


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2017 af mathon

a)

    kinematisk grundligning:
                                                 2a\Delta s=v^2-{v_0}^2

                                                 a=\frac{v^2-{v_0}^2}{2\Delta s}       som for v=0
    giver:
                                                 a=-\frac{{\left (19{,}4444\;\tfrac{m}{s} \right )}^2}{2\cdot (20\;m)}
                                                  


Svar #3
14. januar 2017 af Maiskolben (Slettet)

Takker for hjælpen :)


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.