Fysik

frit fald og acceleration

14. januar 2017 af jeonsomiwilllearn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har lavet frit fald forsøg med 2 lodder: 1/2-kg lod og 1-kg lod. 
Jeg har beregnet bevægelseligningerne for en bevægelse med konstant acceleration, v(t):

For 1/2-kg loddet har jeg fået: v(t)=9,7086*t+0,0027
Her passer accelerationen i overenstemmels med tyngdeaccelerationen g=9,82 m/s2

For 1-kg loddet har jeg fået: v(t)=6,2343*t+0,2327
Dvs accelerationen er betydeligt mindre for 1-kg loddet.

Hvad kan årsagen være for dette? Kan det ikke passe at accelerationen ikke er afhængig af massen? Kan der være forhold som teorien ikke har taget i betragtning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2017 af peter lind

Nej. Du har lavet en fejl et eller andet sted. Med de sparsomme oplysninger du leverer kan jeg ikke se hvad der er galt


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2017 af Jerslev

#0: Er lodderne lige store?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
14. januar 2017 af jeonsomiwilllearn (Slettet)

her er alle mine oplysninger


Svar #4
14. januar 2017 af jeonsomiwilllearn (Slettet)

lodderner har som sagt forskellige masser

spørgsmålet jeg skal besvare er:
"er accelerationen afhængig af massen? hvad siger teorien om dette? er der forhold, som teorien ikke har taget i betragtning?"


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. januar 2017 af peter lind

Dit s ser beregnet forkert ud for 1 kg loddet


Svar #6
14. januar 2017 af jeonsomiwilllearn (Slettet)

Hvordan er det beregnet forkert? Jeg beregnede afstanden ds med 10 prikkers mellemrum


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2017 af peter lind

Undskyld. Der skulle stå at dit s ser forkert ud


Svar #8
14. januar 2017 af jeonsomiwilllearn (Slettet)

ja det vil jeg så give dig ret i! Det har så også resulteret i at min Emek(t)-graf ser forkert ud. Umiddelbart er det en målefejl eller lignende? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2017 af peter lind

Det kan jeg ikke vide noget om. Det kræver jo et detaljeret eftersyn af hva du rent faktisk har gjort. Det kan du bedst selv gøre


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2017 af peter lind

Jeg vil foreslå, at du gentager målingerne på selve strimlen. Den burde du stadig have


Skriv et svar til: frit fald og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.