Matematik

Geometri_Tagflade

15. januar 2017 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej

er der nogle der kan give idea vedr :

Du har givet et hus med en vinkel som har udseende og mål i meter. Taget skal have ny tagbeklædning.

Du skal bestemme arealet af den samlede tagflade

se figuren som filen

Tak påforhånden!

Vedhæftet fil: Tag.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af jantand

Du skal gå igang med Phytagoras og regne ud hvor lange kanterne er på taget.


Svar #2
15. januar 2017 af DeepOcean

ikke brugbar så meget !


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af jantand

Når du har gavlen på  huset så har du en trekant op mod taget. Det kan laves til en retvinklet trekant. så kan du regne ud hvor lang siden på taget er. du ved hvor langt det er.

Så kan du regne arealet ud.

Start med det


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2017 af StoreNord

Du får brug for en snittegning som vedhæftede, når du skal finde afstanden mellem F og G.

Bemærk de eensvinklede trekanter.

Vedhæftet fil:Geometri_Tagflade.png

Svar #5
15. januar 2017 af DeepOcean

En fin idea og god tegning,jeg vil gå videre med din løsning og se om jeg kan løse opgaven

Svar #6
17. januar 2017 af DeepOcean

jeg har prøvet med at regne bare en side af trekant HGC men mislykkedse ,,jeg har 3 kendt vinkler men uden en eneste side og derfor har jeg ikke noget idea hvordan jeg kan gå videre ? har du en idea??


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. januar 2017 af StoreNord

Bemærk de eensvinklede trekanter.

I disse ensvinklede trekanter er der et bestemt forhold mellem de to lodrette kateter, nemlig 1,5/2.

Du kan derfor opstille følgende dobbelt-relation:

                             \frac{1,5}{2}=\frac{20-FG}{\sqrt{20}}=\frac{4-DH}{4}       heraf kan du finde FG hhv vinkel C.


Svar #8
19. januar 2017 af DeepOcean

Tak for svar ,den har hjulpet mig meget.


Skriv et svar til: Geometri_Tagflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.