Matematik

Hjælp til matematik1

15. januar 2017 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave? :) - tak på fohånd 

 Opgave 1

Vilde og farlige isbjørne lever i gennemsnit i 27 år med en standardafvigelse på 1,5 år.

Hvad er sandsynligheden for, at isbjørnen Carlo bliver højest 25 år?
Bestem 80% fraktilen og forklar hvad dette tal betyder

Opgave 2

Ingrid er på Grønland for at købe en grund. Her lejer hun en hundeslæde med 10 hunde. Der er 12% sandsynlighed for, at slædehunde er helt hvide.

Hvad er sandsynligheden for, at Ingrid får en slæde med mere end to hvide hunde?
Hvad er det forventede antal hvide hunde på en slæde med 10?

I Nuuk findes 30 hundeslæder med 10 hunde.

Hvad er sandsynligheden for at netop 5 slæder har mindst to hvide hunde 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af peter lind

Opgave 1. Du må regne med at levetiden er normalfordelt. Du skal slå op i et CAS værktøj, statistikprogram, regneark eller lignende.

opgave 2

Den første del: Det er en binomialfordeling med n=10 og p = 0,12

Den anden del: Det er en binomialfordeling  med n = 30 og sandsynligheden er sandsynligheden for at der er mindst 2 hvide hunde i et spand.

Det kan alt sammen slås op


Svar #2
18. januar 2017 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Har lige prøvet at taste det ind, men jeg får kun de her mærkelige resultater frem? 

hvad gør jeg forkert? 

Vedhæftet fil:lolololo.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2017 af Soeffi

#0. 


Svar #4
18. januar 2017 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Svar #5
19. januar 2017 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Hvad betyder tallet som er svaret til opgave 1b? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2017 af Soeffi

#5 Det er 80%-fraktilen. 80% af isbjørnene er yngre end denne alder.

Skriv et svar til: Hjælp til matematik1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.