Matematik

brøker og liter

15. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave: Laura mener hun kan drikke 1/8 af 2L saft hvorimord Signe kun tror hun kan drikke 1/5 af 1L. Malte kan drikke en 1/4 af 2L 

alt skal regnes ud i dL hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af mathon

Personerne mener at kunne drikke:

                                       Laura:   \tfrac{1}{8}\cdot \left ( 20\; dL \right )=\tfrac{20}{8}\; dL=\tfrac{5}{2}\;dL=2\tfrac{1}{2}\; dL

                                       Signe:   \tfrac{1}{5}\cdot \left ( 10\; dL \right )=\tfrac{10}{5}\; dL=2\; dL

                                       Malte:   \tfrac{1}{4}\cdot \left ( 20\; dL \right )=\tfrac{20}{4}\; dL=5\; dL


Svar #2
15. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Hvor meget drikker man så hvis man vil have 1/4 af 1L? Har prøvet men det giver det samme resultat som det Laura drikker


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2017 af mathon

"det giver det samme resultat som det Laura drikker" hvilket det også skal give.


Svar #4
15. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: brøker og liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.