Matematik

HJÆLP TIL REDUKTION

16. januar 2017 af princess1967 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg håber virkelig I derude vil vise mig hvordan man laver reduktion af følgende opgaver i matematik

8y+y-3-4y+4-1

(6x+2y-8x) - (2y+3x)

12s-3t-(10t+4s) - 8s

4x+8x-(18-6+12x)

(10a+5-6a) - 3a·4-5

Håber virkelig på hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2017 af mathon

I folkeskolen lærte du at hæve parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2017 af OliverHviid

I plusparenteser så kan parentesen fjernes uden videre. I minusparenteser ændres der fortegn inden i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2017 af mathon

               8y+y-3-4y+4-1 = 8y+y-4y-3+4-1 = (8 + 1 - 4)y + (-3 + 4 - 1) = 5y 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2017 af mathon

               (6x + 2y - 8x) - (2y + 3x) = -2x + 2y - 2y - 3x = -5x 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL REDUKTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.