Matematik

ligning tekst

17. januar 2017 af shain - Niveau: 7. klasse
Mikkel er 10 år gammel. Om 2 år er han dobbelt så gammel som sin lillesøster Katrine. Hvor gammel er Katrine nu?

20=2x x=10?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af mathon

                             Mikkel         Katrine
          
Nu:                 10                x
          Om 2 år:        12            (x + 2)             12 = 2(x + 2)

                                 6 = x + 2

                                 4 = x

dvs

                             Mikkel         Katrine
          
Nu:                 10                4

          

      
                                     


Svar #2
17. januar 2017 af shain

kan man løse det uden brug af ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2017 af mathon

Uden ligning er man henvist til at "prøve sig frem", hvilket kan være vanskeligere at beskrive.


Skriv et svar til: ligning tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.