Dansk

procentregning

18. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har følgende opgave: jeg får 75kr. om ugen og sparer 15kr. hvor meget sparer jeg i procent? Jeg vil gerne vide hvordan I gør tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2017 af mathon

          \frac{15}{75}=\frac{15\cdot 1}{15\cdot 5}=\frac{1}{5}=\frac{1\cdot 20}{5\cdot 20}=\frac{20}{100}=20\%


Svar #2
18. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Hvorfor bliver det lavet om til brøk? Forstår iklke metoden


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2017 af mathon

procent er et forhold (brøk) omregnet til 100'dele.


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.