Matematik

g kraft

19. januar 2017 af mortenmp12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej håber at der er nogen her inde der kan hjælpe mig. Jeg har udregnet hastigheds- og accelerationsvektor for lasten på en kran, nu skal jeg så finde ud af hvor meget g kraft lasten bliver udsat for. jeg er dog ikke helt sikker på hvordan jeg finde ud af dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af mathon

Din notation er i hvert fald forkert.

accelerationsvektor:

                                    \overrightarrow{a}=\frac{\mathrm{d}^2 }{\mathrm{d} t^2}\left (\overrightarrow{r} \right ) =\left ( \overrightarrow{r} \right ) {}''

hastighedsvektor:

                                    \overrightarrow{v}=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}\left (\overrightarrow{r} \right ) =\left ( \overrightarrow{r} \right ) {}'


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af mathon

hvoraf:
                                    \overrightarrow{v}(20)=\begin{pmatrix} 10\cos(0{,}5\, t)+0{,}8\, t+v_{0x}\\ 10\sin(0{,}5\, t)+v_{0y} \end{pmatrix}\approx \begin{pmatrix} 7{,}60928+v_{0x}\\ -5{,}44021+v_{0y} \end{pmatrix}


Svar #3
19. januar 2017 af mortenmp12 (Slettet)

Er du sikker på at de er forkerte? indtil videre har de givet mig de rigtige resultater


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2017 af mathon

korrektion:

                                    \overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 10 \cos(0{,}5\, t)+0{,}8\, t+v_{0x}\\ 10\sin(0{,}5 \cdot \, t)+v_{0y} \end{pmatrix}

                                    \overrightarrow{v}(20)=\begin{pmatrix} 10\cdot \cos(0{,}5 \cdot 20)+0{,}8\cdot 20+v_{0x}\\ 10\cdot \sin(0{,}5 \cdot 20)+v_{0y} \end{pmatrix}\approx \begin{pmatrix} 7{,}60928+v_{0x}\\ -5{,}44021+v_{0y} \end{pmatrix}


Skriv et svar til: g kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.