Matematik

Ligninger

19. januar 2017 af Genjutsu - Niveau: C-niveau

(y-√2) * (y+3½) + y2 = y2 

søger step-by-step løsning og evt. en forklaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af MatHFlærer

Jeg oversætter lige din ligning.

(y-\sqrt{2}) \cdot (y+\sqrt{3})+y^2=y^2

Når vi løser den, så sker der:

(y-\sqrt{2}) \cdot (y+\sqrt{3})+y^2=y^2 \Leftrightarrow (y-\sqrt{2}) \cdot (y+\sqrt{3})=0

Fordi jeg har forkortet y2 væk. Vi kan se, at den er på faktoriseret form. Så rødderne er

y=\sqrt{2} \vee y=-\sqrt{3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af mathon

#1

At forkorte i skriveform har intet med forkortning i matematik at gøre, hvorfor det er en fagligt forkert udtryksform.

Brøker kan forkortes.  

På begge sider at et lighedstegn kan der subtraheres samme størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2017 af MatHFlærer

#2 tak for det


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.