Matematik

areal størst muligt

19. januar 2017 af Margna (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er er nogle der vil hjælpe med denne opgave som er vedhæftet. 

både redegørelse og bestemmelse af arealet størst muligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af mathon

Indlagt i et (ortonormalt) koordinatsystem med C i (0,0)
er AB et stykke af linjen
med ligningen:
                                y=-\frac{3}{4}x+3


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2017 af hesch (Slettet)

Ved Pythagoras findes at BC = 3.

R(x) = bredde * højde af rektanglet.

Det maksimale areal af rektanglet findes ved at finde vandret tangent til R(x), altså

dR(x)/dx = 0.

Herved findes funktionen R(x)'s maksimalværdi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2017 af mathon

                          R(x)=-\tfrac{3}{4}x^2+3x     hvis graf er en grennedadvendende parabel,
                                                                 hvis maksimum er toppunktets andenkoordinat y_T.

At bestemme den x-værdi, der gør rektanglets areal størst muligt, er altså at bestemme toppunktets
førstekoordinat x_T.


Skriv et svar til: areal størst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.