Matematik

Skriv sætning op som ligning

19. januar 2017 af Genjutsu - Niveau: C-niveau

Skriv følgende sætning op som en ligning:
Hans kører en hvis strækning med bussen, og går derefer tilbage. Hvis bussen kører med en fart på 9km og Hans går med en fart på 3km i timen, hvor langt kan Hans så køre hvis han skal være tilbage inden 8 timer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af LeonhardEuler

Antag at distancen er S > 0 (målt i km) og lad 0 < < 8 være antal timer brugt på bustur. 

Hans' bustur                              T(9 km/t)  = S

Hans' gåtur                       (3 km/t)(8 t - T) = S

Fortsæt selv herfra ved at løse ligningssystemet. Man skulle gerne få S = 18 km. 


Skriv et svar til: Skriv sætning op som ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.