Matematik

procent

19. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej jeg har følgende opgave: En klasse har købt mel,gær,smø osv. for 504kr. ud af det har de bagt 120 boller. Hvor meget skal hver bolle koste for at de kan tjene 25%? Jeg vil gerne have en mellemregning så jeg kan forstå metoden på det tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af OliverHviid

Find først ud af hvad det har kostet at bage 1 bolle. Gang så dette tal med 1,25.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af mathon

udgift pr bolle:        
                                       \frac{504\; kr}{120\; boller}=4{,}20\; \tfrac{kr}{bolle}

salgspris pr. bolle:
                                       4{,}20\; \tfrac{kr}{bolle}\cdot 1{,}25=5{,}25\; \tfrac{kr}{bolle}


Svar #3
19. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Men hvordan fik du den til 1,25


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2017 af SuneChr

Antag, at alle bollerne, mod kontant betaling, sælges enkeltvis.
Da vil én bolle koste 5,50 kr p.g.a. 25-øres afrundingen.
Merfortjenesten for klassen er så 0,25·120 kr = 30,- kr.
Godt købmandsskab!   


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2017 af mathon

salgspris pr. bolle:
                                       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 4{,}20\; \tfrac{kr}{bolle}\cdot \left ( 100\%+25\%\right )=4{,}20\; \tfrac{kr}{bolle}\cdot \left ( 1+0{,}25\right )=4{,}20\; \tfrac{kr}{bolle}\cdot 1{,}25=5{,}25\; \tfrac{kr}{bolle}


Svar #6
19. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.