Matematik

Hjælp til opg - MAPLE

20. januar 2017 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses en rektangulærløbegård til en hund. Løbegården skal bygges op ad en mur, og de tre øvrige sider skal dannes af et 20 m langt hegn. Løbegårdens længde betegnes med y, og løbegårdens bredde betegnes med x.

- Bestem y udtrykt ved x. Bestem x, så arealet af løbegården bliver størst muligt. 


Svar #1
20. januar 2017 af Theajames (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2017 af peter lind

Det har ikke noget med maple at gøre

Kan du ikke vedlægge en tegning af løbegården med detaljer om hvad der er hvad


Svar #3
20. januar 2017 af Theajames (Slettet)

Skal lave opgaven på maple, så jo.
Tegningen er ikke nødvendig da alle detaljerne er skrevet  i beskrivelsen, men kan godt indsætte den hvis det hjælper.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2017 af peter lind

Man kan ikke se af din beskrivelse hvad der er x og y

Du har 2x+y = 16 

og  A = x*y

Isoler y i den første ligning og indsæt det i formlen for arealet. Du får et 2. grads polynomium i x

Grafen er en parabel. Du kan enten finde maksimum arealet ved at bruge formlen for toppunktet af en parabel eller du kan differentiere funktionen og sætte resultatet lig 0. Det kan beregnes uden brug af så meget som en simpel lommeregner. 


Svar #6
21. januar 2017 af Theajames (Slettet)

#5

Man kan ikke se af din beskrivelse hvad der er x og y

Du har 2x+y = 16 

og  A = x*y

Isoler y i den første ligning og indsæt det i formlen for arealet. Du får et 2. grads polynomium i x

Grafen er en parabel. Du kan enten finde maksimum arealet ved at bruge formlen for toppunktet af en parabel eller du kan differentiere funktionen og sætte resultatet lig 0. Det kan beregnes uden brug af så meget som en simpel lommeregner. 

hvor har du 16 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2017 af peter lind

Undskyld. Der skulle stå 20


Svar #8
21. januar 2017 af Theajames (Slettet)

vil ligningen så se såden her ud? 

2x2+2y+20?


Skriv et svar til: Hjælp til opg - MAPLE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.