Fysik

Energitab

20. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg har regnet at energitabet er:

1500W*480sek=172000J=172kJ

men i min bog står der at det skal give 306kJ, men det kan jeg ikke få det til. Hvad gør jeg galt?

Mine udregninger er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2017 af peter lind


Svar #2
20. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

kan du muligvis hjælpe mig med at finde fejlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2017 af peter lind

Jeg kan ikke se nogen fejl i det; men jeg kan ikke kontrolere de 548kJ, så mit gæt er at fejlen er der


Svar #4
21. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

De 548kJ kommer herfra mht. udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2017 af peter lind

Der et par småfejl i det men det har næppe noget med sammenligningen af facit at gøre

ΔT = 20º-250º skal være 250º-20º

enheden for colie er angivet at være 1,8J/g/Cº skal formentlig være 1,8J/kg/Cº


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2017 af mathon

                 c_{Al}=0{,}90\; \tfrac{\mathbf{\color{Red} kJ}}{kg\cdot C}

                 c_{olie}=1{,}8\; \tfrac{\mathbf{\color{Red} kJ}}{kg\cdot C}


Svar #8
21. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon #7'

i bogen står varmefylden for olie således: 1,8J/g*C


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2017 af mathon

          1{,}8\; \tfrac{J}{g\cdot C}=1{,}8\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C}    var for at få dig til at regne i kJ.

Med de opgivne tal bliver "energitabet" ikke som du oplyser angivet i din facitliste.


Skriv et svar til: Energitab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.