Fysik

HJÆLP til to opgaver i fysik

21. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. jeg håber at I kan hjælpe mig med følgende opgaver. 

Jeg går ud fra at man skal bruge formlen: m=rho*V

Svarene på opagverne:

a)=7,7cm    (Hvordan finder jeg frem til det)

b)=11 stk.    (Hvordan finder jeg frem til det)

Opgaven lyder:

Nielsen henter byggematerialer med sin trailer, der højst må laste 300 kg. ladet på traileren måler 1,80 m x 1,20 m.

a) Hvor tykt et lag sand med densiteten 1,8g/cm3 må han læsse i traileren

b) Hvor mange betonfliser må han læsse på traileren, når flisererne måler 50 cm x 50 cm x 5 cm, og betonen har densitet 2,1 g/cm3


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2017 af mathon

a)
         Brug rumfangsformlen for en retvinklet kasse.


Svar #2
21. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon. jeg er ikke helt med på hvad du mener mht. rumfangsformlen for en retvinklret kasse.

kan du måske skrive det op for mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2017 af LilanKahn (Slettet)

Du løser det som en ligning med en ubekendt.

1)

300kg=300000g og trailer areal = 180cm*120cm

300000g=1.8g/cm^3*180cm*120cm*xcm

300000=38880xcm \rightarrow xcm=\frac{300000}{38880} \rightarrow 7.716cm

2)

Find massen af en flise

50cm*50cm*5cm*2.1g/cm^3=26250g

Dette bliver delt op i trailers totale laste evene

\frac{300000g}{26250g}=11.42

Da det er hele fliser ses der bort fra decimal tal


Svar #4
21. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Nååårr, nu forstår jeg LilanKahn

Mange tak. Men i 1) hvor du kommer frem til de 38880 (hvilken enhed, du har skrevet xcm, det forstår jeg ikke helt). Hvad er det helt præcis vi beregner der.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2017 af mathon

Opgaven lyder:

Nielsen henter byggematerialer med sin trailer, der højst må laste 300 kg. ladet på traileren måler 1,80 m x 1,20 m.

a) Hvor tykt et lag sand med densiteten 1,8g/cm3 må han læsse i traileren

            \left (1{,}80\; m \right )\cdot \left (1{,}20\; m \right )\cdot t\cdot \left ( 1800\; \tfrac{kg}{m^3} \right )=300\; kg

            2{,}16\; m^2\cdot t=\frac{300\; kg}{1800\; \tfrac{kg}{m^3}}=\frac{1}{6}\; m^3

            t=\frac{\frac{1}{6}\; m^3}{2{,}16\; m^2}=0{,}07716\; m\approx 7{,}7\; cm                

            

            


Skriv et svar til: HJÆLP til to opgaver i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.