Kemi

Dobbeltbindinger

21. januar 2017 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave, hvor man skal finde antallet af dobbeltbindinger. Opgaven lyder:

Der er foretaget en analyse af emulgatoren A, som er rent monoglycerid.
Forsæbningstal: 158 (mg KOH pr 1 g A)
Iodtal: 71 (g I2 pr 100 g A)

1. Molarmassen af emulgatoren er bestemt til 155,10 g/mol.

2. Bestem antal dobbeltbindinger i alkylgruppen R ud fra iodtal. Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af janhaa

med forbehold:

(100/155,1) / (71/126,9*2) = 2,3

ant dobbeltb. = 3*2,3 = 7

?


Svar #2
22. januar 2017 af Sinimini (Slettet)

Jeg kom til at skrive forkert. Molarmassen af emulgatoren er 355,10 og molarmassen af Radikalet er 236. Jeg får det til 2 dobbeltbindinger, er det rigtigt?

(100/236)/(71/253,8) = 1,51 som bliver til 2?


Skriv et svar til: Dobbeltbindinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.