Matematik

Hvornår er alle pengene i opsparingen brugt?

21. januar 2017 af ytryry (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, (løs vha. Excel)

jeg sidder fast med en opgave jeg ikke ved hvordan jeg kommer videre med, det lyder sådan her.

Mark har 11000 kr. Hvert år bruger han 20% af pengene.

Hvornår er alle pengene i opsparingen brugt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2017 af SuneChr

Opgaven kan forstås på to måder:
1)  Mark bruger det samme beløb, 20% af 11000 kr., hvert år.
2)  Mark bruger 20% af det til enhver tid resterende beløb hvert år.
Med version 2) har vi, med løsning i Excel:
A1       11000
A2        =A1-0,2*A1
A3        =A2-0,2*A2
.............

              0,2453...          STOP


Renteformlen kan også benyttes:
y = 11000·0,8n
Nu kan y ikke blive 0 men tæt på, f.eks. 0,2453...


Skriv et svar til: Hvornår er alle pengene i opsparingen brugt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.