Matematik

hej alle, jeg kan altså ikke forstå denne her opgave??

22. januar 2017 af alix0734 (Slettet) - Niveau: B-niveau

på figuren ses grafen for en lineær funktion f (x)=ax+b. grafen for f går gennem punkterne p(2,5) og q(4,11)


Svar #1
22. januar 2017 af alix0734 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2017 af Studentos

Der skulle gerne være noget mere tekst til opgaven?


Svar #3
22. januar 2017 af alix0734 (Slettet)

jeg skal bestemme a og b


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2017 af janhaa

a = (11-5) / (4-2) = 3

dvs

f(x) = 3x + b der

f(2) = 2*3 + b = 5

):

b = -1

):

f(x) = 3x - 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2017 af StoreNord

Når du går fra p til q vokser x med 2 og y med 6. Så er a 6/2.


Svar #6
22. januar 2017 af alix0734 (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2017 af mathon

For tre punkter hvoraf det ene (x,y) er variablelt.

Indtegn det i et koordinatsystem
hvoraf ved brug af ensvinklede trekanter:

                       \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                       \frac{y-5}{x-2}=\frac{11-5}{4-2}=3

                       y-5=3(x-2)

                       y=3x-1


Skriv et svar til: hej alle, jeg kan altså ikke forstå denne her opgave??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.