Matematik

AKUT HJÆLP - Løs 2.gradsligninger vha. nulreglen

22. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg har virkelig akut brug for hjælp, så det ville være mega dejligt hvis i gad at hjælpe mig.

Jeg skal løse følgende tre andengradsligninger vha. nulreglen

1) 3y2=12y

2) 4x2-x=x

3) 4z2+z=9z


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af janhaa

nullregel?

1) 3y(y-4) = 0

3y=0 => y=0 og y = 4

2)

2x(2x - 1) = 0

2x=0 => x=0 og

2x-1=0 dvs x=1/2

etc...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2017 af mathon

              1)  3y2=12y

                   y^2=4y

                   y^2-4y=0

                   y(y-4)=0

                   y=\left\{\begin{matrix} 0\\4 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2017 af mathon

3)
              4z^2+z=9z

              4z^2-8z=0

              4z(z-2)=0

              z=\left\{\begin{matrix} 0\\2 \end{matrix}\right.


Svar #4
22. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

janhaa #1

jeg forstår ikke hvordan du har løst den første ligning 1)

når jeg ser på den, så vil jeg sige at løsningerne er:

3y=0

y=-3

og:

y-4=0

y=4

men du har skrevet er y=0 og y=4

det forstår jeg ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2017 af StoreNord

3y=0    <=>     y=-3    er meget forkert!     Derimod skal du dividere med 3 på begge sider.


Svar #6
22. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

hvordan gøre man det

jeg er ikke så god til det her


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2017 af StoreNord

I denne ligning skal du have y til at stå alene                3y=0.

Det kan du kun gøre ved at dividere begge ligningens sider med 3.

Så får du at y=0.


Svar #8
22. januar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

årrgh okay, så hvordan skal den skrives op hvis man løse denne ligning vha. nulreglen

3y2=12y


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2017 af StoreNord

3y2=12y  <=>   3y2-12y=0  <=>  y *(3y-12)=0   <=>  y=0 eller 3y-12=0


Skriv et svar til: AKUT HJÆLP - Løs 2.gradsligninger vha. nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.