Fysik

Brydningsindekset for vand og lysets hastighed

22. januar 2017 af kristinehansenn - Niveau: C-niveau

Hej allesammen,

Jeg er i gang med en fysik aflevering, og jeg er nået en opgave, der lyder:

Vi retter laserstrålen fra en laserpen med bølgelængden 630nm mod et optisk gitter. Efter passagen af gitteret danner 1.ordens strålen en vinkel på ø1 = 22.2 grader i forholdet til strålen med 0. orden.

Herefter lyder spørgsmålet:

* beregn brydningsindekset for vand og lysets hastighed:

i forvejen har jeg beregnet gitterkonstanten og laserlysets bølgelængde i vand 

Hvordan gør man??

Mvh. Louise


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2017 af peter lind

Jeg går ud fra at det hele foregår i vand og det er lysets hastighed i vand, der bedes om.

Der gælder at frekvens * bølgelængde = hastighed. Ved overgang fra et stof til et andet ændres frekvensen ikke: Brug dette til at udregne frekvensen for laserlyset i det tomme rum eller luft(de er næste identiske)   Dernæst kan du bruge formlen med laserlysets bølgelængde i vand til at beregne lyshastigheden i vand.

Der er ne sammenhæng mellem brydningsindekset og hastigheden. For et brydningsindeks på n er bølgehastigheden  cn = c/n heraf kan du så finde n

Hvis jeg har taget fejl i mine gæt kan du selvfølgelig vende tilbage med felere oplysninger


Skriv et svar til: Brydningsindekset for vand og lysets hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.