Matematik

Eksponentiel funktion

22. januar 2017 af Matsøgerhjælp - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave en forskift og finde en passende variabel ud fra nogen informationer

år 2000                              år 2004

170 solgte biler                 153 solgte biler

det virker logisk for mig at benytte regnereglerne for at finde a og b, men jeg får et helt latterligt resultat ud af det.

Jeg har fået det til y=1,2957^25*0,974^x, men je har også forsøgt på en anden måde og fået det til y=170*0,974^x

problemet er bare at ingen af mine støttepunkter (2000,170) og (2004,153) passer på funktionen

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af Studentos

y=170*0.95^4

Hvad har du gjort i den første regneforskrift?


Svar #2
22. januar 2017 af Matsøgerhjælp

a= 2004-2000kvrod\frac{153}{170}= 0,9740 b= \frac{y2}{ax1} = \frac{170}{153^{2000}} = 1,2957^{25} y= 1,2957^{25}*0,974^{^{x}}


Svar #3
22. januar 2017 af Matsøgerhjælp

Støttepunkterne passer heller ikke på den du har skrevet ind


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2017 af mathon

… forskift og finde en passende variabel ud fra nogle informationer:

            f(x)=y=170\cdot 0{,}974^x      hvor f(x) er antal solgte biler og x er antal år efter 2000.

med støttepunkterne       \left ( 0,170 \right )  og  \left ( 4,153 \right )


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.