Bioteknologi

Beregninger med CO2

22. januar 2017 af Haldersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, 

Jeg sidder med en rapport, hvor jeg skal beregne hvad stofmængden af CO2 er i en kolbe. 

I kolben kan der være 2 L luft i - 2 Liter luft er 0,0833 mol luft

I starten er der 356 ppm CO2 i kolben, og ved slut er der 30707 ppm CO2

Hvordan skal jeg regne stofmængden ud?

n = m/M


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af Pantani (Slettet)

er det de 356 eller 30707 du skal regne på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2017 af Heptan

Hvis du skal beregne ændringen i stofmængden af CO2, så er den jo 30707 ppm - 356 ppm = 30351 ppm.

Benyt at 1 ppm = 1 parts per million = 10-6. De 0,0833 mol svarer til 100 % eller 1 000 000 ppm. Så kan du beregne stofmængden af CO2 ved at gange de 0,0833 mol med brøkdelen af CO2.


Skriv et svar til: Beregninger med CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.