Matematik

hjæælp mig

22. januar 2017 af alix0734 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f har forskriften 
f(x)= 7x + b, 
hvor b er et tal. punktet p(3, 31) ligger p grafen for f
bestem tallet b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2017 af SuneChr

Løs
31 = 7·3 + b


Svar #2
22. januar 2017 af alix0734 (Slettet)

er det bare det man skal

og hvad skla jeg så efter, altså skal have forskriften og mellemregningen med nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2017 af MatHFlærer

Du skal gøre som #1 skriver.

31=7\cdot3+b\Leftrightarrow b=10

Så er

f(x)=7x+10

Prøv selv at regn den ud og se om det passer. Også med punktet i øvrigt. Evt. vis det grafisk.


Skriv et svar til: hjæælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.