Kemi

Reaktionshastighed opgaver kemi

01. februar 2017 af 1999hjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!!

Jeg har problemer med min næste aflevering... Det er en meget lang aflevering, men sidder fast i nogle af opgaverne :(  Håber du kan hjælpe og give gode forklaringer :)

1) Opskriv reaktionshastigheden udtrykt ved ændringen af de indgående stoffers koncentrationer i følgende reaktioner:

a: C6H12O6(aq) -> 2C3H6O3(aq)

b: 2CH3OH(g) + 3O2(g) -> 2CO2(g) + 4H2O(g)

2) Hvad er reaktionsordenen for de følgende reaktioner? (Jeg ved desværre heller ikke hvordan man bestemmer reaktionsorden, kan du forklarer mig kort om det?)

a: 2N2O5(g)--><-- (Pile ovenover hinanden, der går i hver sin retning) 4NO2(g) + O2(g)

v=k*[N2O5]

b: 2NO2(g) --><-- 2NO(g) + O2(g)

v=k*[NO2]2

c: CH3CH2Br(aq) + OH-(aq) --><-- CH3CH2OH(aq) + Br-(aq)

v=k*[CH3CH2Br]*[Br-]

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af trekdoor (Slettet)


Skriv et svar til: Reaktionshastighed opgaver kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.