Matematik

In(x^2)

03. februar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er forskellen mellem at differentiere In(x^2) og (`in`(x))^2?

Fordi når man differentierer In, bliver det 1/x, men når man differentierer In(x^2) Bliver det så 1/x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2017 af janhaa

ja:

(ln(x^2))' = (1/x^2)*2x = 2/x

((ln x)^2)' = (2 ln(x)) ' = 2/x


Svar #2
03. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

#1

ja:

(ln(x^2))' = (1/x^2)*2x = 2/x

((ln x)^2)' = (2 ln(x)) ' = 2/x

Er den øverste for In(x^2), og den nederste for (`in`(x))^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2017 af janhaa

#2
#1

ja:

(ln(x^2))' = (1/x^2)*2x = 2/x

((ln x)^2)' = (2 ln(x)) ' = 2/x

Er den øverste for In(x^2), og den nederste for (`in`(x))^2?

ja.


Svar #4
03. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Hvad nu, hvis man havde:

e^(6-x) = 6?

sin(4*x) =(4 cos(4x))?

2*e^x/(4*x^2+x)= 2/8x + x?

cos(x)^2 = (2) -sin (2x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2017 af SuneChr

Man anvender differentiationsreglen for sammensat funktion:
(f º g) ' = f '(g)·g '


Svar #6
03. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

#5

Man anvender differentiationsreglen for sammensat funktion:
(f º g) ' = f '(g)·g '

Ja, det er rigtigt!

Men jeg undrer mig bare lidt over, når man differentierer e^x, så bliver det ex, så hvis man differentierer e^(6-x), så er den ydre funktion e, og den indre funktion 6-x, også vil man differentiere 6-x, som giver -1, så bliver det vel bare f ' (x) = e , og g ' (x) - 1

e^-1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2017 af sjls

#6

Hvis man vil differentiere e^{6-x} så vil man, som du siger, først differentiere den ydre funktion i forhold til den indre funktion, og herefter vil man finde produktet af denne og den indre funktion differentieret. Da man kan sige, at f(g(x))=e^{6-x} så må f'(g(x))=e^{6-x} og g'(x)=-1

Dermed:

(e^{6-x})'=e^{6-x}*(-1)=-e^{6-x}


Svar #8
03. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

For sin(4*x) =(4 cos(4x))?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2017 af peter lind

Den første opgave  ln(x2) = 2*ln(x)

#8 Hvis der skal stå den afledede af på venstre side  sin(4x)≠cos(4x)


Svar #10
03. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

#9

Den første opgave  ln(x2) = 2*ln(x)

#8 Hvis der skal stå den afledede af på venstre side  sin(4x)≠cos(4x)

Der står således: Givet*f5(x) = sin(4*x), bestem f5', dette må vel bare betyde, at når man differentierer sin(4x) får man cos(4x)

Hvad menes der med første sætning "Den første opgave  ln(x2) = 2*ln(x)"?


Svar #11
03. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Hvilket også må gælde for

(cos((x))^2, således, at det bliver: (2sin(x)) = sin/x eller 2/x?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. februar 2017 af SuneChr

g (x) = cos x        g '(x)  =  - sin x
f (x) = x2                     f '(x)  =  2x
f º g (x) =  (cos x)2
( f º g (x) ) '  = (2cos x)·(- sin x) = - 2(sin x)(cos x)  =  - sin (2x)


 


Svar #13
04. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

#12

g (x) = cos x        g '(x)  =  - sin x
f (x) = x2                     f '(x)  =  2x
f º g (x) =  (cos x)2
( f º g (x) ) '  = (2cos x)·(- sin x) = - 2(sin x)(cos x)  =  - sin (2x)


f º g (x) =  (cos x)2, Hvad betyder "bolle" tegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. februar 2017 af SuneChr

Sammensættes en funktion  f (x)  med en anden funktion  g (x)
kan man, i stedet for at skrive
f ( g (x) )
skrive
f º g (x)
Det er det samme og nogen gange mere overskueligt og enkelt.
Man kan sammensætte så mange funktioner, det skulle ønskes
f1º f2 º ... º fn (x)


Svar #15
04. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Hvis man har følgende funktion 2*e^x/(4*x^2+x), skal man så bruge kvotientreglen?

Således, at man differentierer 2ex, dette vil give e^2, fordi man sætter 2 på x's plads dermed differentieres 4x^2+ x, således at det bliver 8x^2 + 2 og så bruges kvotientreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. februar 2017 af SuneChr

f (x) = 2ex
g (x) = 4x2 + x
\left ( \frac{f(x)}{g(x)} \right )^{'}=\frac{f'(g)\cdot g(x)-f(x)\cdot g'(x))}{\left ( g(x) \right )^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. februar 2017 af peter lind

Du skal bruge kvotientreglen, men resten er noget vrøvl Man skal ikke sætte 2 på x plads og gør man det får man e2. Den afledede af 4x2+x er forkert. Du skal bruge reglen at (xn)' = n*xn-1  Den formel skal du virkelig kende


Svar #18
04. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

#16

f (x) = 2ex
g (x) = 4x2 + x
\left ( \frac{f(x)}{g(x)} \right )^{'}=\frac{f'(g)\cdot g(x)-f(x)\cdot g'(x))}{\left ( g(x) \right )^{2}}

Så det vil være:

f ' (e^2) * 4x^2+x - (2ex) * g'(8x^2) / (8x)^2?

Hvorefter man så kan reducere!


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. februar 2017 af peter lind

Så se dog efter hvad du selv skriver: ( (2ex)' *(4x2+x)-2*ex(4x2+x)'  )/(4x2+x)2


Svar #20
04. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Min fejl..


Skriv et svar til: In(x^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.