Fysik

Holdende bil

05. februar 2017 af Maiskolben (Slettet) - Niveau: C-niveau

En holdende bil passeres af en cykelist, der kører ed en konstats hastighed på 20 km/h. Bil starter med i samme retning 15s efter cykelistens passage og kører med en konstant acceleration på 2 m/s, indtil hastigheden er 70 km/h og forsætter der ned konstant acclereation 

a) Hvor stort forspring har cykelisten når bliver starter?

b) Hvor langt kører bilen, inden cykelisten indhentes?

c) Hvor stor er afstanden mellem dem 1 min efter indhentningen? 

Er helt lost i denne her opgave, håber på hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2017 af sjls

a) 

Cyklisten kører 20km/t. En time er 3600 sekunder, og man kan derfor finde ud af, hvor langt cyklisten har kørt på 15 sekunder ved at finde produktet af farten målt i km/s og de 15 sekunder.


Svar #2
05. februar 2017 af Maiskolben (Slettet)

Har regnet "a", mangler dog b og c :D 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2017 af hesch (Slettet)

#0:  Ad:  Bil starter med i samme retning 15s efter cykelistens passage og kører med en konstant acceleration på 2 m/s, indtil hastigheden er 70 km/h og forsætter der ned konstant acclereation 

Skal der ikke stå konstant hastighed ?  Ellers ændres intet ved de 70 km/t.


Svar #4
05. februar 2017 af Maiskolben (Slettet)

Der ændres ikke noget : D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2017 af hesch (Slettet)

Du har regnet a).

Fra dette tidspunkt ( bilen starter ) ændres cyklistens position ved

Δsc(t) = 5,556[m/s] * t

og bilens positionsændring ved

Δsb(t) = ½ * 2 [m/s2] * t2         ( s = ½*a*t2 )

Du skal finde tidspunktet for, hvornår

Δsb(t) - Δsc(t) = cyklistens forspring i a).

Herudfra kan b) besvares.


Skriv et svar til: Holdende bil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.