Andre fag

astronomi om stjerner

05. februar 2017 af messk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens. Vil spørge om der er nogle som kan hjælpe mig med følgende spørgsmål. 

hvad er afstanden til din stjerne målt i parsec , i AE i km og i lysår 

og mine stjernes informationer som i nok skal bruge ligger i dokumentet 

HÅBER INDERLIGT AT I KAN HJÆLPE MIG PLEASE ER HELT FORTABT

Vedhæftet fil: Udklip STJERNE.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2017 af SuneChr

Man har
1 pc (parsec)  =  3,26  ly  =  206265 AE
1 AE  = 149,6·106 km
Så kan du regne afstanden ud i dén enhed, du måtte ønske.
 


Svar #2
06. februar 2017 af messk (Slettet)

Hej igen

Vil bare gerne vide om der er nogle som vidste hvor meget 362,80 lysår svarer i parsec. Håber nogle kan hjælpe please


Svar #3
06. februar 2017 af messk (Slettet)

og aller sidste to spørgsmål som jeg er helt fortabt med er disse to

1) ved hvilken bølgelængde vil stjernens lyskurve have sit toppunkt

2) Hvad er stjernens radius relativt til solen (R/R_BIGODOT)? Og hvad er den i enheden km. Og husk at informationerne for min stjerne står i filen oven over. Håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2017 af SuneChr

Jeg kan hjælpe med  # 2 , men det andet må en anden kigge på.
Benyt  # 1 til omregningen. Det er lige ud ad landevejen.
   3,26  ly = 1 pc
        1  ly =  1/3,26  pc
362,8  ly  =  362,8/3,26  pc = ............. pc
 


Skriv et svar til: astronomi om stjerner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.