Fysik

Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre?

15. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Jeg er helt tabt på den her opgave, er er en der kan givet en hånd?

a)    Et åbent rør har en effektiv længde på 1,10 m. Beregn bølgelængderne for de tre første partialtoner.              Brug lydhastigheden i luft ved 20 °C samt bølgelærens grundligning til bestemmelse af de tre laveste            resonansfrekvenser.

b)    En orgelpibe kan betragtes som et halvåbent rør. Pibens grundtone har frekvensen 16,35 Hz. Find                rørets effektive længde. (Brug igen lydhastigheden ved 20 °C.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2017 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2017 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2017 af mathon

Hvis grundtonen har nr. 1
1. overtone har nr 2 osv…

          gælder:

                                \lambda_n = \tfrac{1}{n} \cdot \lambda _1                               
                               f_n=n\cdot f_1

         v_{20^\circ C}=344\tfrac{m}{s}


Svar #4
17. februar 2017 af Kristensenalex

#3

Er det formlen til de laveste resonansfrekvenser?


Skriv et svar til: Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.