Fysik

Hjælp søges :-)

16. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Nogle der kan finde ud af disse opgaver??

a)

I en galakses spektrum observeres en blå brintlinje med bølgelængden 489,72 nm. I laboratoriet har samme linje bølgelængden 486,13nm. Beregn rødforskydningstallet.


b)

Hvor langt væk ligger galaksen, hvis Hubblekonstanten er H =71 km/s/Mpc ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2017 af Moderatoren

Du kan finde hjælp i denne tråd

Husk: Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2017 af mathon

a)
                   z=\frac{ \lambda -\lambda _o }{\lambda _o}=\frac{\left (489{,}72-486{,}13 \right )\; nm}{486{,}13\; nm}=0{,}007385


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2017 af mathon

b)
                   c\cdot z=H\cdot d

                   d=\frac{c\cdot z}{H}=\frac{\left ( 2{,}99792\cdot 10^5\; \frac{km}{s}\cdot 0{,}007385 \right )}{71\; \tfrac{km/s}{Mpc}}=31{,}1826\; Mpc=

                                        \left (31{,}1826\; Mpc \right )\cdot \left (3{,}08568\cdot 10^{19}\; \frac{km}{Mpc} \right )\approx 9{,}622\cdot 10^{20}\; km


Svar #4
16. februar 2017 af Kristensenalex

3,08568\cdot \^10{^{19}} km/Mpc  hvor kommer det fra?


Svar #6
16. februar 2017 af Kristensenalex

Mange tak marthon :-)


Skriv et svar til: Hjælp søges :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.