Matematik

Polynomier - matematik hjælp

16. februar 2017 af 1999hjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren (vedhæftet) er vist to parabler P og Q. Hver af parablerne er graf for en funktion af typen f(x)=ax2+bx+c.

Bestem for hver af de to parabler P og Q fortegn for tallene a,b og c samt diskriminanten d. Argumentér for de fundne fortegn.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2017 af mathon

      f(x)=ax^2+bx+c=a\left ( \left ( x+\frac{b}{2a} \right )^2-\frac{d}{4a^2} \right )\; \; \; \; \; \; \; \; \; a\neq0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2017 af mathon

\textbf{P}\! \! :
           a>0     da grenene vender opad

           b=0      da \frac{-b}{2a}=0   eller da tangenthældningen i (0,c) er nul.

           c>0      da (0,c) ligger over x-aksen

           d<0     da P ikke har nogen nulpunkter.


Skriv et svar til: Polynomier - matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.