Kemi

Analyse af ukendt stof

16. februar 2017 af Spiiel2 (Slettet) - Niveau: A-niveau


Ved en kvalitativ analyse af et fast, rent stof findes følgende komponenter: nikkel og iodat, IO3
–. Der udføres en kvantitativ analyse for indholdet af de to komponenter.
a) Der afvejes 0,2072 g stof, som opløses i 100,0 ml vand. Af denne opløsning udtages10,00 ml, som fortyndes i en målekolbe til 500,0 ml. Ved atomabsorption finder man,at den sidste opløsning indeholder 5,08 mg nikkel per liter. Beregn stoffets molæremasse på grundlag af nikkelanalysen
 

Kan virkelig ikke se hvad jeg skal gøre her...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2017 af Heptan

Du skal benytte formlerne n = m/M og c = n/V.

Beregn stofmængdekoncentrationen c(Ni) i målekolben. Beregn stofmængden n(Ni) i den samme målekolbe og gang med en faktor 100,0 mL/10,00 mL = 10. Brug m = 0,2072 g og formlen M = m/n til at beregne molarmassen under antagelsen at der er ét nikkelatom pr. stofformel (og det er nok en god antagelse!).


Skriv et svar til: Analyse af ukendt stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.