Matematik

Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 3x−12, der har linjen med ligningen y = 2 som tangent.

16. februar 2017 af AmaraB - Niveau: B-niveau

Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 3x−12, der har linjen med ligningen y = 2 som tangent.
Hvordan bruger man ligningen y = 2 som tangent? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2017 af StoreNord

F(x) = 3/2x²-12x+k            har minimum for x=0

Dette minimum (y-værdi) må så være:

                            F(0) = 3/2·0² -12·0 +k = 2               hvad er k så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2017 af mathon

                 y=2
eller
                 y=0x+2

dvs
                 3x+12=0

                 x+4=0

                 x=-4   det vil sige røringspunktet (4\; ;\; 3\cdot 4+12)=(4,24)

                 F(x)=\tfrac{3}{2}x^2+12x+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2017 af mathon

korrektion for tegnfejl:

                 y=2
eller
                 y=0x+2

dvs
                 3x-12=0

                 x-4=0

                 x=4   det vil sige røringspunktet (4 ;2)

                 F(x)=\tfrac{3}{2}x^2+12x+k

                 2=\frac{3}{2}\cdot 4^2+12\cdot 4+k

                 2=24+48+k

                 k=-70

hvoraf:
                 F(x)=\tfrac{3}{2}x^2+12x-70
                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2017 af StoreNord

F(x) = 3/2x²-12x+k                   bemærk minus'et


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2017 af mathon

det var da utrolig fejlbefængt:

               x=4   det vil sige røringspunktet (4 ;2)

                 F(x)=\tfrac{3}{2}x^2-12x+k

                 2=\frac{3}{2}\cdot 4^2-12\cdot 4+k

                 2=24-48+k

                 k=26

hvoraf:
                 F(x)=\tfrac{3}{2}x^2-12x+26


Svar #6
01. marts 2017 af AmaraB

Tak for hjælpen alle :)


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion til funktionen f(x) = 3x−12, der har linjen med ligningen y = 2 som tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.