Matematik

Hjælp

16. februar 2017 af Weeke (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Jeg er i gang med en matematik opgave, og jeg er gået i stå ved denne opgave

I 2010 var omsætningen af musik over nettet 5,9 milliarder dollars. Man regner med, at omsætningen vil stige med 7 % om året frem til 2015

a) Indfør passende variable, og opstil en model for udviklingen i omsætningen af musik over nettet i perioden 2010-2015

b) Hvor lang tid går der, før omsætningen af musik over nettet stiger til det dobbelte, hvis udviklingen fortsætter?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2017 af peter lind

Hvis den stiger med 7% om året er det en eksponentiel udvikling


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2017 af OliverHviid

a)

y=5,9*1,07^x 

b)

T2=log(2)/log(1,07)


Svar #3
17. februar 2017 af Weeke (Slettet)

Hej

Tak for svarene

Men jeg har lige et sidste spørgsmål

Tabellen viser den samlede omsætning af malervarer hos forhandlerkæden Flügger i to udvalgte år.

Årstal                             2009       2013
Omsætning i mio. euro     1447       1950

Udviklingen i perioden 2009 - 2013 kan med tilnærmelse beskrives ved modellen

y= a · x + b

Hvor y er omsætningen i mio. euro, og x er antal år efter 2009

Hvilket år kommer omsætningen over 2500 mio euro, hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2017 af OliverHviid

Anvend y2-y1/x2-x1 til at finde a og anvend b=y1-ax1 til at finde b.

Sæt så y=2500 og isolér x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2017 af IBinger (Slettet)

En lille hjælp til at løse spørgsmål b)
For at udregne hvilket år omsætningen kommer over 2500 mio. euro stilles den op som en ligning :
125,75x + 1447 = 2500
125,75x + 1447 - 1447 = 2500 - 1447
125,75x = 1053
125,75 =  ->   1053  = X
125,75          125,75
x  lægges sammen med start året som så er = Hvilket år omsætningen kommer over 2500 mio.euro.


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.