Kemi

Empirisk formel

18. februar 2017 af Flade (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Hjælp mig venligst

Opgaven lyder : Et ukendt stof indeholder C, H  og O. 4.00 gram forbrændes fuldstændigt i overskud af O2. og der dannes 5.669 g CO2(g) og 3.480 g H2O(g)

a) bestem den empiriske formel..

Hvordan er det jeg gør jeg er faret vild!!!

for CO2  er m: 5.669 g  &  M: 44.0 g/mol & n: 0.129 mol

for H2O er m: 3.480 g & M: 18.0 g/mol & n: 0.193 mol

i CO2 er der (12.011/44.0) *100% =27.30% carbon

i H2O er der (2*1.008) / ((2*1.008)+15.999)*100% = 11.19% Hydrogen

så i 5.669 g CO2 er der 0.12885 mol carbon

og i H2O er der 0.3863 mol hydrogen

Men hvordan finder jeg den empiriske formel?? :( kan ikke finde ud af det.. HLÆP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af janhaa

Raskt:

n(C)= 0,129 mol

n(H) = 0,192*2 mol = 0,386 mol

m(C) = 1,548 g

m(H) = 0,386 g

m(O) = (4 - 1,548 - 0,386) g= 2,066 g

n(O)= 0,129 mol

dvs:

C : H : O = 1:3:1

CH3O

er det korrekt?


Svar #2
18. februar 2017 af Flade (Slettet)

tak Jeg ved ikke om det er rigtigt.. syntes det er ret svært. men prøver med dit resultat


Svar #3
18. februar 2017 af Flade (Slettet)

der er også en svær del B som jeg ikke kan finde ud af alt hjælp her er meget velkommen. Den der vedhæftet i en fil


Svar #4
18. februar 2017 af Flade (Slettet)

#0

Hej Hjælp mig venligst

Opgaven lyder : Et ukendt stof indeholder C, H  og O. 4.00 gram forbrændes fuldstændigt i overskud af O2. og der dannes 5.669 g CO2(g) og 3.480 g H2O(g)

a) bestem den empiriske formel..

Hvordan er det jeg gør jeg er faret vild!!!

for CO2  er m: 5.669 g  &  M: 44.0 g/mol & n: 0.129 mol

for H2O er m: 3.480 g & M: 18.0 g/mol & n: 0.193 mol

i CO2 er der (12.011/44.0) *100% =27.30% carbon

i H2O er der (2*1.008) / ((2*1.008)+15.999)*100% = 11.19% Hydrogen

så i 5.669 g CO2 er der 0.12885 mol carbon

og i H2O er der 0.3863 mol hydrogen

Men hvordan finder jeg den empiriske formel?? :( kan ikke finde ud af det.. HLÆP!!


Der er også en B del jeg gerne vil have hjælp med den er vedhæftet i en fil


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. februar 2017 af janhaa

a)

OK, Freezing-point depression

1,5=1,86*\frac{2,5/M}{0,05}\\ M=62\,(g/mol)

b)

[base] = 0,282 M

pOH = 0,5(pKb - lg(0,282)) = 1,95

pH = 12,1


Svar #6
18. februar 2017 af Flade (Slettet)

#5

a)

OK, Freezing-point depression

1,5=1,86*\frac{2,5/M}{0,05}\\ M=62\,(g/mol)

b)

[base] = 0,282 M

pOH = 0,5(pKb - lg(0,282)) = 1,95

pH = 12,1


tak for det janhaa du er en ener!!


Svar #7
19. februar 2017 af Flade (Slettet)

#5
a)

OK, Freezing-point depression



b)

[base] = 0,282 M

pOH = 0,5(pKb - lg(0,282)) = 1,95

pH = 12,1

Hov hvor var det at basen kom fra ? Hvor stammer de 0,282 M fra?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2017 af janhaa

base

CH_3NH_2


Skriv et svar til: Empirisk formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.