Matematik

Hjælp please

18. februar 2017 af sofieees (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har helt glemt hvordan man regner det ud.... (brøker)

A. 1/8 : 2=

b. 3/8 : 8 =

c. 25/5 : 1/2 =

d. 3 : 1/4 =

e. 2 1/4 : 3 =

f. 11/17 : 5/7 =

g. 100: 1/2 =

h. 1/7 : 1/4 =

Tusiiind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af mathon

a)
              \frac{1}{8}:2=\frac{1}{8\cdot 2}=\frac{1}{16}          man dividerer en brøk med et tal ved at gange i nævneren

c)
              \frac{25}{5}:\frac{1}{2}=5:\frac{1}{2}=5\cdot \frac{2}{1}=5\cdot 2=10   man dividerer med en brøk ved at
                                                                               gange med den omvendte brøk


Svar #2
18. februar 2017 af sofieees (Slettet)

Så vil B. give 3/64 ? eller er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2017 af MatHFlærer

Ja det rigtigt.

\frac{3}{8}:8=\frac{3}{8}:\frac{8}{1}=\frac{3}{8}\cdot\frac{1}{8}=\frac{3}{8\cdot8}=\frac{3}{64}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2017 af mathon

e)
                 2\tfrac{1}{4}:3=\left ( 3-\tfrac{3}{4} \right ):3=3:3-\tfrac{3}{4}:3=1-\tfrac{1}{4}=\tfrac{4}{4}-\tfrac{1}{4}=\tfrac{3}{4}

eller

                 2\tfrac{1}{4}:3=\tfrac{9}{4}:3=\tfrac{9}{4\cdot 3}=\tfrac{3}{4}


Skriv et svar til: Hjælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.