Matematik

Er det rigtigt? bestemmelse af areal af busskurets gavl

18. februar 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Goddag allesammen :) 
Jeg har lige et spørgsmål angående en opgave. 

To funktioner f og g er givet ved: 

f(x)=-0,015625x2+1,25x+200  

g(x)=200-0,000032x4 


Jeg har bestemt nulpunkterne. Hvilket er 50 for g(x) og 160 for f(x). 

Deræst står der, at jeg skal bestemme arealet af busskurets gavl. Hvilket bestegnes med M. 

Arealet har ejg fået til 6,65*105. Men er det rigtigt? 


MVH
Pokemonorm 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af MatHFlærer

Det vil gøre livet nemmere for mig, hvis du lagde opgaveteksten ind, eftersom jeg ikke helt kan finde rundt i det der. 

Mvh

Anders


Svar #2
18. februar 2017 af pokemonorm

To funktioner f og g er givet ved: 

f(x)=-0,015625x2+1,25x+200  

g(x)=200-0,000032x4 

De to funktioner afgrænser altså et område, som jeg skal finde arealet af. 

Opgave a) 

Find nulpunktet for hver af de to funktioner g og f. 

Hvilket jeg så har fået til 50 og 160. 
 
Gavlen på et busskur har form som det område M, der afgrænses af graferne f og g samt førsteaksen i første kvadrant. Enheden på hver af akserne er cm.

Opgave b) 

Bestem arealet af busskurets gavl. 
 

Hvilket jeg så har fået til 6,63*105 

Er det ok? Giver det bedre mening? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2017 af MatHFlærer

Dine nulpunkter er rigtige for x\geq0 de ligger nemlig i første kvadrant. 

Du har nu arealet M. Dette ligger i første kvadrant. Dvs. du skal altså udregne:

M=\int_{0}^{160}f(x)dx-\int_{0}^{50}g(x)dx

Fordi f(x) er øvre og g(x) er nedre. Dit reslutat er dog forkert. :)


Svar #4
18. februar 2017 af pokemonorm

Mange tak gymnasieteacher :) Det giver også bedre mening. 

MVH
Pokemonorm


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2017 af MatHFlærer

Hvad er resultat? :)


Svar #6
18. februar 2017 af pokemonorm

18667 cm2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2017 af MatHFlærer

Nydeligt! 


Svar #8
18. februar 2017 af pokemonorm

Mange tak for hjælpen, Gymnasieteacher. 


Skriv et svar til: Er det rigtigt? bestemmelse af areal af busskurets gavl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.