Kemi

Opløsning af stof

18. februar 2017 af Siliciu2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

10 g marmor (rent CaCO3) opløses i 10 % saltsyre (ρ = 1,05 g/ml):
CaCO3(s)  +  2 HCl  →  Ca2+  +  2 Cl–  +  CO2(g)  +  H2OHvor mange ml saltsyre anvendes, hvis der anvendes 10 % mere end den beregnede mængde.?

Er lidt lost på denne opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af janhaa

10 g CaCO3 => 0,1 mol

n(HCl) = 0,2 mol og 10 % mer =>

0,22 mol HCl og m(HCl) = 8,03 g

d = 1,05 = 8,03 / V

?V(HCl) = 7,7 ml

korrekt?


Skriv et svar til: Opløsning af stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.