Matematik

Hjælp med Integral regning

18. februar 2017 af UchihaItachi - Niveau: Universitet/Videregående

Hej hvad er integralet af \int e^x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af LeonhardEuler

Hvis spørgsmålet går ud på stamfunktionen til exp(x2), så kan det ikke udtrykkes med fundamentale funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2017 af janhaa

\int e^{x^2}\,dx=0,5\sqrt{\pi}\,erfi(x)+c

erfi(x): imaginary error function


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2017 af LeonhardEuler

#2: Det er noget fis. Svaret er simpelt, at stamfunktionen ikke kan udtrykkes med fundamentale funktioner. Det, som du gør, er, at du giver selve stamfunktionen et navn og  påråber den som en løsning. Hertil benyttes erf(x)-funktionen ikke på exp(x2) men snarere  exp(-x2) indenfor statistik.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2017 af janhaa

#3

#2: Det er noget fis. Svaret er simpelt, at stamfunktionen ikke kan udtrykkes med fundamentale funktioner. Det, som du gør, er, at du giver selve stamfunktionen et navn og  påråber den som en løsning. Hertil benyttes erf(x)-funktionen ikke på exp(x2) men snarere  exp(-x2) indenfor statistik.

I know,

in Normal distribution


Skriv et svar til: Hjælp med Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.